عظیم‌ترین سرقت اطلاعاتی

  "توییتر" (Twitter) نیز یکی از شبکه های اجتماعی پُر مخاطب می باشد که تا کنون چندین بار مورد حملات هکری قرار گرفته است. اما طبق آخرین گزارش ها و به دنبال موج جدید حملات هکرها که اخیراً متوجه شرکت‌ های رسانه ‌ای شده است، مسئولان "توییتر" نیز خبر از یک حمله ی عظیم و پیچیده ی جدید در روز جمعه داده‌ اند.

عصر ما به درستی عصر ارتباطات و اطلاعات نام گرفته است، زیرا به واسطه ی این علم می باشد که دهکده ی جهانی شکل گرفته، فاصله ها بی معنا شده، انتقال اطلاعات سهل گشته و دسترسی به اخبار و رویدادهای جهانی تسریع شده اند. البته در این میان منابع و ابزار، واسطه ‌ها، فرستنده ‌ها و گیرنده‌ های اطلاعاتی هر یک نقش‌ های ریز و درشتی را در ساخت و بافت یک پازل ارتباطی را بازی می ‌کنند. اما در این راستا اختلالگرانی تحت عنوان "هکرها" باعث ناامنی هایی در چرخه ی ارتباطات شده اند. در واقع هر نوع نفوذی که توسط هکر در یک سیستم امینتی شبکه و کامپیوتری انجام گیرید به نوعی "هک" گفته می شود؛ واژه ی هک "Hacking" به معنی نفوذ به سیستم‌ های كامپیوتری و دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ می ‌باشد.

در این میان بورژواهای شبکه‌ های اجتماعی نظیر "توییتر"‌ (Twitter)، "فیس ‌بوک"‌ (Facebook)، "گوگل ‌پلاس" (Google Plus) و نظایر این‌ ها مسئله حائز اهمیتی است. قرار گرفتن مال التجاره‌ ی اطلاعات در دستان این شبکه‌ ها و تبدیل مخاطبان و کاربران به یک جامعه‌ ی کارگری در مدارهای گوناگون اطلاعاتی موضوعی است کمتر به چشم می ‌آید ولی فعالیت خاموش‌، به معنای نبود تأثیر گسترده و ‌پیچیده‌ ی آن‌ ها نیست. گاهی این شبکه ها مورد حمله ی گروه هایی از هکرها قرار می گیرند و گاه، با اهداف سیاسی و در راستای پیشبرد "جنگ نرم" اطلاعات شخصی کاربران را افشا می کنند. حال آن که در منشور اخلاقی تمامی این شبکه های اجتماعی "حفظ حریم خصوصی" از ارکان اساسی محسوب می شود.

"ما در روز جمعه با یک حمله ی کاملا پیچیده مواجه شدیم و لحظاتی بعد موفق شدیم این حمله را خنثی کنیم. اگر http://www.yazdfarda.com/media/news_img/image_88481.jpegچه تحقیقات ما تاکنون نشان می ‌دهد که ممکن است هکرها در این حمله موفق شده باشند به اطلاعات شخصی 250000 کاربر از جمله نام کاربری، آدرس پست الکترونیک، گذرواژه و ... دست پیدا کنند"

 "توییتر" (Twitter) نیز یکی از شبکه های اجتماعی پُر مخاطب می باشد که تا کنون چندین بار مورد حملات هکری قرار گرفته است. اما طبق آخرین گزارش ها و به دنبال موج جدید حملات هکرها که اخیراً متوجه شرکت‌ های رسانه ‌ای شده است، مسئولان "توییتر" نیز خبر از یک حمله ی عظیم و پیچیده ی جدید در روز جمعه داده‌ اند. "باب لُرد" (Bob Lord) مدیر امنیت اطلاعات "توییتر" در بلاگ توییتر چنین نوشته: "ما در روز جمعه با یک حمله ی کاملا پیچیده مواجه شدیم و لحظاتی بعد موفق شدیم این حمله را خنثی کنیم. اگر چه تحقیقات ما تاکنون نشان می ‌دهد که ممکن است هکرها در این حمله موفق شده باشند به اطلاعات شخصی 250000 کاربر از جمله نام کاربری، آدرس پست الکترونیک، گذرواژه و ... دست پیدا کنند."

 

البته "باب لرد" شرح نداده که هکرها چگونه موفق شده ‌اند به اطلاعات حساب 250000 کاربر دسترسی پیدا کنند. وی در ادامه ی صحبت‌ هایش چنین آورده است "این حمله کار افراد غیر‌حرفه ‌ای نیست و مطمئناً ما تنها شرکتی نیستیم که هدف حمله این هکرها قرار گرفته باشیم، به همین دلیل ما به کمک دولت و با استفاده از قوانین فدرالی به دنبال پیدا کردن این هکرها هستیم".

در نتیجه "توییتر" اعلام کرده که این شرکت مجبور است گذرواژه‌ های کاربرانی که احتمال می ‌رود اطلاعات آن‌ ها توسط هکرها به سرقت رفته باشد را تنظیم مجدد (ریست) کند و "session tokens" را برای این کاربران غیر‌فعال کند. همچنین توییتر به حساب ‌های مشکوک، ایمیلی را با این مضمون ارسال کرده: "ممکن است سایت یا اشخاصی به حساب‌ کاربری و گذرواژه ی شما دسترسی پیدا کرده باشند؛ ما گذرواژه ی شما را مجددا تنظیم می ‌کنیم تا شما از دسترسی دیگران به حساب کاربری ‌تان در امان بمانید". به هر حال مسئولین توییتر سعی دارند تا این بحران را به هر نحوی رفع نموده و از کاهش اعتبار این شبکه ی اجتماعی جلوگیری نمایند.

بزرگترين سرقت سايبري تاريخ رقم خورد!

 

بله، عنوان خبر را درست خوانده‌اید. در یک اقدام کم سابقه گروهی از تبهکاران سایبری با استفاده از تکنیک‌های نفوذ به پایگاه داده‌های بانک‌های سراسر جهان موفق شدند، اطلاعات مربوط به کارت‌های اعتباری کاربران را استخراج کرده و مبلغی در حدود 45 میلیون دلار یعنی حدود 157 میلیارد تومان (البته با احتساب دلار 3500 تومان!) را سرقت کنند. با گجت نيوز همراه باشید تا داستان این سرقت سایبری را بررسی کنیم.


به گفته دادستان کل ایالت نیویورک، 7 نفر از متهمان در نیویورک دستگیر شده‌اند؛ گفته می‌شود آن‌ها در ارتباط مستقیم با این سرقت بین‌المللی که در بیش از 26 کشور جهان صورت گرفته، می‌باشند. وی همچنین اذعان داشته که احتمالاً نفر هشتم در ماه آوریل سال جاری میلادی به قتل رسیده است.

طبق اسناد منتشر شده دادگاه، سرقت‌ها با استفاده از جعل کارت‌های اعتباری در بانک‌های امارات متحده عربی و عمان صورت گرفته و به گفته دادستان کل ایالات متحده از سازمان‌های اجرای قانون در کشورهای ژاپن، کانادا، بریتانیا، رومانی و بیش از 12 کشور دیگر خواسته شده در مورد این پرونده پیگیری‌های کامل را انجام دهند و به تک‌تک موارد موجود در پرونده رسیدگی کنند. بازداشت‌های بسیاری در کشورهای مختلف جهان انجام شده که نشان می‌دهد، گروه بسیار بزرگی از تبهکاران در بسیاری از کشورهای دنیا پخش شده‌اند. آمار و اطلاعات منتشر شده را در مقالات بعدی در این زمینه در آینده نزدیک در گجت نیوز منتشر خواهیم کرد.

«لورتا لینچ» دادستان منطقه شرقی نیویورک در ایالات متحده می‌گوید:

    این، بزرگترین و عظیم‌ترین سرقت در قرن 21 است که بخش اعظم آن از طریق اینترنت صورت گرفته است. ابعاد سرقت از هر جنبه، بسیار بزرگ و وحشتناک است. تعداد زیادی از مشتریان بانک‌های مختلف در سراسر زمین مورد دستبرد این گروه تبهکاری قرار گرفته‌اند. گروهی که در اقصی نقاط این کره خاکی پخش شده اند.

وی همچنین گفته:

    هنگامی که صحبت از سرقت و تبهکاری به میان می‌آید همگی ما به یاد اسلحه و ماسک‌هایی بر روی صورت می‌افتیم، اما در اینجا هیچ کدام از این ابزارها استفاده نشده‌اند. تنها ابزار‌ی که آنها برای این سرقت بزرگ نیاز داشته‌اند عبارت اند از: لپ تاپ و اینترنت. به همین سادگی و راحتی!.

تبهکارانی که در این سرقت تکنولوژیک شرکت داشتند، با نفوذ به سیستم‌های کامپیوتری در سراسر جهان اطلاعات مربوط به کارت‌های اعتباری (همان کارت‌های عابر‌بانک خودمان!) تمامی موجودی آن‌ها را تخلیه کرده و دارندگان کارت‌ها را به خاک سیاه نشانده‌اند. اما سارقان از کارت‌های معمولی سرقت نکرده‌اند، آن‌ها کارت‌هایی را مورد دستبرد قرار داده‌اند که تنها از قبل با پول نقد و یا وام‌های از پیش پرداخت شده پر شده بودند و به هیچ حساب بانکی و یا خطوط اعتباری خارجی متصل نبوده‌اند.

آنها تمامی قوانین منع خروج پول از کارت‌ها (مانند محدودیت برداشت وجه) را از میان برداشته و سپس اطلاعات کارت‌ها را به دست همدستان خود در سراسر جهان رسانده‌اند. همدستان آنان نیز با ساخت کارتهای اعتباری جعلی مانند کارت اعتباری هدیه (Gift Card) و یا کارت های اعتباری موجود در هتل‌ها و قرار دادن اطلاعات کارت‌های مسروقه در آن‌ها مقادیر قابل توجهی از پول نقد را به سرقت برده‌اند.

اولین حمله در ماه دسامبر سال گذشته میلادی در رک‌بانک (RackBank) در امارات متحده عربی صورت گرفته است و احتمال می‌رود که سرقت از آنجا شروع شده باشد. تبهکاران قادر به انجام 4500 تراکنش به ارزش 5 میلیون دلار در بیش از 20 کشور دنیا بوده‌اند.

حمله دوم و نهایی در ماه فوریه سال میلادی جاری و طی نفوذ به 'بانک مسقط' که در عمان واقع شده‌ است در عملیاتی 10 ساعته موفق به بیرون کشیدن اطلاعات کارت‌های اعتباری شده و سپس آنها را در اختیار همدستان خود قرار داده‌اند و آنها نیز با انجام 36,000 تراکنش از طریق دستگاه‌های خودپرداز در 24 کشور، مبلغ 40 میلیون دلار را به سرقت برده‌اند.

با توجه به ارائه کیفرخواست متهمان در نیویورک، آنها فوراً اقدام به پولشویی کرده و بعد از باز کردن حساب بانکی در میامی، تمامی پول‌های سرقتی را به ماشین‌های گرانقیمت مانند پورشه، مرسدس بنز و ساعت‌های اشرافی رولکس تبدیل نمودند.

هفت نفر به جرم سرقت به صورت انبوه از دستگاه‌های خودپرداز و همچنین پولشویی در نیویورک بازداشت شده‌اند.

خانم «لینچ» به خبرنگاران گفت:

    اجرای قانون در قبال این تبهکاران سایبری باید در حد تمام و کمال انجام شود تا افراد دیگری که رویاهای این‌چنین را در سر می‌پرورانند بدانند که نمی‌توانند حریم اکوسیستم مالی ما که در سراسر جهان گسترده شده ‌است را مورد تجاوز قرار دهند.

او همچنین افزود:

    این حمله بزرگترین و پیشرفته‌ترین حمله از نوع خود بوده که تا بحال در جهان دیده شده است.

اما آیا به راستی 157 میلیارد تومان ارزش این همه تلاش و پیگیری را دارد؟ آیا این مقدار پول در مقابل پول‌های به سرقت رفته در دیگر مناطق دنیا مقدار زیادی است؟ نظر شما در مورد بزرگترین کلاه‌برداری اینترنتی چیست؟


عظیم ترین دزدی های دنیا

 سرنخ نوشت:
وقتی گزارش دزدیده شدن پل آهنی روسیه را به اداره پلیس رسید هیچ‌کس باور نمی‌کرد که این پل واقعاً به سرقت رفته باشد. چگونه ممکن بود سارقان یک‌شبه پل آهنی‌ای که محل عبور و مرور اتومبیل‌ها بود را از جا بلند کرده و با خود ببرند. اما این واقعیت داشت. سرقت پل آهنی روسیه یکی از عجیب‌ترین سرقت‌هایی است که گزارش آن به ثبت رسیده است.
سرقت قطار، دستگاه خودپرداز و حتی موتور یکی از موشک‌های ناسا نیز در ردیف اجناس مسروقه باورنکردنی به ثبت رسیده است.
دو مینی قطار
وقتی در پارک قطارهای مینیاتوری سوئیس دو قطار قرمز رنگ گذاشتند هرگز فکر نمی‌کردند روزی سارقان این دو قطار کوچک را که وزن هرکدام آنها به 800 کیلوگرم می‌رسید به سرقت ببرند برای همین هیچ نگهبانی در پارک مسئولیت مراقبت از دو مینی قطار نبود. اما نوامبر 2011 وقتی در های‌پارک به روی عمومی باز شد. در نهایت شگفتی. نگهبان‌ها با جای خالی دو قطار کوچک قرمز رنگ مواجه شدند.
دستگاه خودپرداز
سال 2010، گزارش‌های زیادی درباره سرقت دستگاه خودپرداز در اروپا و آمریکا به ثبت رسید.
در تگزاس، سرقت نزدیک به 100 دستگاه ای‌تی‌ام گزاش شد. همچنین در سن‌دیگو سارقان تعداد زیادی دستگاه خودپرداز را به سرقت بردند. در آتلانتا 35 دستگاه در یک سال ناپدید شد.
سؤال مهم این بود که سارقان چگونه می‌توانند دستگاهی را که برای حرکت دادن آن به 4 مرد قوی‌هیکل نیاز است، بدون آنکه کسی متوجه شود به سرقت ببرند. معمولاً بیشتر این سرقت‌ها در شب صورت گرفته بود و در برسی های پلیسی مشخص شد که سارقان بعد از کندن دستگاه، آن را سوار یک کامیون کرده بودند.
البته در بیشتر سرقت‌های دستگاه های ای‌تی‌ام، همه سارقان دستگیر شده بودند زیرا آنها فراموش کرده بودند در محل ای‌تی‌ام، دوربین‌های مداربسته نصب شده است.
50 تن ذرت
دسامبر 2011 یکی از عجیب‌ترین سرقت‌های سائوپائولوی برزیل صورت گرفت، سارقان به قطاری که محموله شکر و ذرت داشته حمله کردند و تمام 50 تن ذرتی که بار قطار بود را سرقت بردند اما به شکرها به هیچ‌عنوان دست نزدند. دزدها برای اینکه بتوانند سرعت قطار را کم کنند زیر چرخ‌های آن 54 الوار چوب انداختند تا حرکت قطار کند شود. سپس با کمک طناب و قلاب‌های مخصوص، واگنی را که 50 تن ذرت در آن بود جدا کرده و باخود بردند.
یک قطار بزرگ
نوامبر 2012 از موزه‌ای در شرق اوکراین سرقتی بزرگ صورت گرفت. یک قطار که به گفته پلیس قدیمی‌ترین قطار این کشور بود به سرقت رفت.

به گفته مأمور ویژه‌ای این پرونده، سارقان با مدارک جعلی نگهبان موزه را فریب دادند و آنها را متقاعد کردند که باید قطار از جایش حرکت داده شود و به این ترتیب موفق شدند قطار را بدزدند. سارقان با یک جرثقیل، قطار را که متعلق به سال 1924 بود حرکت داده از موزه بیرون بودند.
موتور موشک ناسا
دسامبر سال 2011 در جراحی اینترنتی «ای‌بی» شی عجیبی به حراج گذاشته شد که نه تنها تعجب همه را برانگیخت بلکه مسئولان ناسا را نیز درگیر کرد. بازرس کل ناسا «پل مارتین» در گزارشی اعلام کرد که موتور موشک «ساتورن آرال 10» به سرقت رفته و در حراجی اینترنتی به فروش گذاشته شده است.
«آرال - 10» اولین موتور موشکی بود که با سوخت هیدروژن مایع کار می‌کرد و در دهه 1960 از آن استفاده می‌شد، اما اینکه این موتور 680 کیلویی چگونه از ناسا دزدیده شده بود برای مسئولان خود ناسا نیز جای سؤال داشت.
در جریان تحقیقات کارآگاهان معلوم شد که یکی از کارمندان ناسا که البته نامی از او برده نشد سال آرال - 10 بوده است.
سرقت 5 تن یخ طبیعی
ماه ژوئن سال 2012 چند سارق به جرم سرقت 5 تن یخ از یخچال طبیعی جورج مونت در «پارک ملی برناردو او هیگینز»  دستگیر شدند.
برداشتن حتی یک تکه از یخ‌های این یخچال غیرقانونی بود چه برسد به اینکه 5 تن از آن را سرقت کنند، از رو پلیس شیلی جست‌وجوهای خود را برای دستگیری سارقان آغاز کرد تا اینکه بالاخره چند مرد که از کارمندان خود پارک بودند به جرم سرقت یخچال طبیعی دستگیر شدند.
سارقان در اعتراف خود به پلیس گفتند که قرار بود این پنج تن یخ را تکه‌تکه کنند و به رستوران مشهور بفروشند تا آنها خنک‌ترین و بی‌نظیرترین نوشیدنی‌ها را با قیمت بسیار بالایی برای مشتری‌های خود تهیه کنند.
سرقت پل آهنی
29 دسامبر 2007 پل آهنی 5/11 متری که محل عبور و مرور خودروها در خابارفسک در شرق روسیه بود سرقت رفت و عبور و مرور در این منطقه را مختل کرد.
به گفته مقامات محلی. این پل از چهار لوله آهنی به قطر نیم‌متر ساخته شده بود که با صفحه‌های فلزی رویش را پوشانده بودند.
طبق بررسی‌های پلیسی این سرقت در شب رخ داده بود و سارقان برای سرقت این پل آن را تکه‌تکه کرده و از محل برده بودند.
به گفته پلیس اگر سارقان همه آهن‌هایی که در ساخت پل استفاده شده بود را می‌توانستند بفروشند 16 هزار دلار نصیب‌شان می‌شد در حالی که تعمیر دوباره این پل 40 هزار و 500 دلار هزینه دربرداشت.
سرقت یک خانه
دوازدهم مارس 2011، «زوریان آلی» 30 ساله اهل مالزی که صاحب چند خانه بود تصمیم گرفت برای جمع کردن کرایه‌های خانه سراغ مستاجرهایش برود. او پس از جمع کردن اجاره ها به سمت خانه‌اش که یک ساختمان دوطبقه بود در حرکت بود که به او خبر دادند خانه‌اش را دزدیده‌اند. آلی دوان دوان به سمت خانه رفت، اما وقتی جلوی در منزلش رسید هیچ خبری از خانه نبود. او آنقدر شگفت‌زده بود که چند ساعتی سرجایش میخکوب شده بود. نه تنها او که هیچ‌کس باورش نمی‌شد سارقان توانسته باشند ساختمانی دوطبقه را به سرقت ببرند. دزدهای برای زوریا آلی فقط چند تخته پاره، یک تلویزیون قدیمی و 24 ستون سیمانی فونداسیون خانه را باقی گذاشته بودند.
منا بع :
پایگاه های خبری
تبیان
گجت
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا